Opplevelsesrik dagstur til Imofossen

Hvis du ønsker en tur med fantastiske naturopplevelser, spennende vandring og elvebåttur på Norges fineste elv, kan dette være noe for deg!

Denne turen er den ultimate dagsturen for å oppleve høydepunktene i Reisa Nasjonalpark på en dag. Jo lengre inn i Nasjonalparken vi reiser med elvebåten, jo villere blir naturen. Her oppleves på nært hold «canyon» av bratte fjellsider, spektakulære fossefall, vilt dyreliv og grønn frodig natur som gir minner for livet.

Vi vil passere kjente landemerker som Sieimma kongen (Stor-furua), helleristninger og Mollisfossen. Om ønskelig setter vi av tid til en stopp ved disse severdighetene. Vi starter vandringen til Imofossen fra Nausti. Turen tar ca 2 timer ved rolig gange. Vandringen er en opplevelse i seg selv med delvis utfordrende terreng i en godt tilrettelagt turløype. Framme ved Imofossen nyter vi synet og opplevelsen av de praktfulle fossene som buldrer ned i en jettegryte! Ved bålplassen koker vi kaffe og spiser mat før vi avslutter og starter tilbake. På turen ned elva setter vi av tid for ett stopp ved den mektige Mollisfossen!

Denne turen har en minstepris på 5700 kr. Om man er en voksen og ett barn som skal reise alene så må alle bookes som voksne.

Ved endringer i vannstand kan turen bli ombooket eller kansellert på kort varsel.

Vi starter starter den spennende elvebåtturen inn i Reisa nasjonalpark i «Dronningstøa» som ligger forbi Saraelv, helt i veienden av Reisadalen. Her finner man også «Ovi Raishiin – Visitor Point Reisadalen» som anbefales besøkt før eller etter elvebåtturen.

Ved turstart i Saraelv (avgang elvebåt) og turstart for vandringen i Nausti, finnes det utetoalett som kan benyttes. Vandringen til Imofossen krever god fysisk form og gode sko. 

Vi anbefaler sterkt at du har på deg  varme og vindtette  klær i elvebåten. Hatt med myggnetting kan også komme til nytte hvis det er i mygg-sesongen. Lue og hansker/votter er også lurt å ta med. 

Mat og drikke bringer dere selv. Husk å ta med drikkevann/vannflaske.

Redningsvester og regnponchoer er selvfølgelig inkludert. Før avgang holdes det også en påbudt sikkerhetsgjennomgang. 

Priser

Sesong: 01.06 – 01.10 (sesong er avhengig av vannstand i elva)

  • Avgang kl 09:00

  • Pris pr. voksen NOK 2.350,- Pris pr. barn(4-12 år) NOK 1.200,- (0-3år gratis)

  • Minimum 2 personer eller NOK 5.700,-

  • Varighet: 8-9 timer

  • Varm drikke og snacks er inkludert i prisen.

Vanskelighetsgrad: Medium. Familievennlig med litt eldre barn. God fysisk form anbefales. Må klare å sitte på gulv (lave stoler i båt).